Hoofdmenu

Visie

Biografie

Projecten

Design

Competities

Publicaties

Medewerkers

Vacatures

Links

Contact & Route

©AAArchitects

 

 

WTSEH

Hoogvliet, Nederland


Dit onderzoek heeft zich specifiek gericht op de noordrand van de deelgemeente Hoovliet. Er zijn mogelijkheden gezocht voor het uitbreiden van het woongebied tussen het centrum van de woonwijk Nieuw-Engeland en de petroleum haven in het industrieterrein van Shell-Pernis. Het analyseren van de gekozen locatie gebeurde aan de hand van een aantal gemaakte doorsneden in dit gebied. Daardoor is gebleken dat in het gebied een zeer interessante opeenvolging van autonome landschapsvormen aanwezig is. De kwaliteiten binnen zo’n gebied zijn sterk gescheiden en hebben weinig betekenis voor elkaar. Na een aantal studies is gebleken dat de verbindingen tussen de programmaonderdelen voldoen aan een goed verloop van de afzonderlijke kwaliteiten. Daardoor ontstaat een hybride programma van oud en nieuw die de geschiedenis van het gebied in tact laat en een hele nieuwe woonwijk in de stad introduceert. Deze zou aantrekkelijk zijn voor jonge verdieners die centraal willen wonen ten opzichte van een aantal grote steden maar ook willen genieten van de rust die een satellietstad kan bieden en dat in combinatie met een gigantisch uitzicht over het water.


terug