Hoofdmenu

Visie

Biografie

Projecten

Design

Competities

Publicaties

Medewerkers

Vacatures

Links

Contact & Route

©AAArchitects

 

 

200W

Rotterdam, Nederland


Zowel exterieur als interieur is de entreehal van het kantoorgebouw 200Weena sterk verouderd en ontbreekt duidelijke aantrekkingskracht. AAArchitects ontwierp daarom een nieuwe entreehal waarbij vooral is gekeken naar hoe de verschillende verkeersstromen zich door de hal bewegen en en wat zij hierbij ervaren.


De basis voor het interieur vormt een grid van lampen waarvan dichtheid en hoogte veranderen. Afhankelijk van de grondgebonden functie dalen de lampen neer bij zitplekken of bieden ze juist meer ruimte. Door veel met oplichtende elementen te werken als lichtkranten en buisverlichting wordt de aandacht van buiten naar binnen gekeerd. Langs de roltrappen komt op een grote prominente wand georiŽnteerd op de buitengevel een groot kunstwerk gericht op de zich bundelende verkeersstroom.


terug