Hoofdmenu

Visie

Biografie

Projecten

Design

Competities

Publicaties

Medewerkers

Vacatures

Links

Contact & Route

ęAAArchitects

 

 

P&C, Paper and clip

Amsterdam, Nederland


Een landschap van in hoogte variŰrende kartonnen kokers geleid de stroom mensen door de stand. De programmaonderdelen be´nvloeden de hoogte van de kokers. Wie wil gaan zitten kan er plaats op nemen en in debat gaan met een van gastheren, wie iets wil drinken besteld wat bij de bar en kan wat rond-neuzen tussen de uitgestalde boeken, tijdschriften en de informatie op de laptops. Indien men met iemand wil spreken kan men terecht bij de informa-tiebalie, en voor de snelle bezoeker is er de buitenbocht waar een plasmascherm is ge´ntegreerd in een wand van kokers. De koker is uitgekozen als sterke en goedkope bouwsteen die milieuvriendelijk geproduceerd wordt, eenvoudig her te gebruiken is en indien noodzakelijk goed gerecycled kan worden. In heel het plan is aantasting van de kokers zoveel mogelijk vermeden ten behoeve van hergebruik. De kokers worden aan elkaar bevestigd met paperclicks die achteraf weer zonder iets te be-schadigen kunnen worden verwijderd voor een nieuwe levensfase. Alle bouwkundige onderdelen, meubels, het plasmascherm en de verlichting zijn onderdeel van, of ge´ntegreerd in het kokerlandschap. De hoge wand rondom de stand die de bestaande wanden afdekt, de bar, informatie- en presentatietafel en de volledige zithoek zijn allen ontworpen in kokers van verschillende hoogtes. De elektrakabels van de laptops, het scherm, de ver-lichting en het espressomachine worden via de 3,5 meter hoge wand van kartonnen buizen, die tevens de bestaande wanden afdekt, omhoog geleid tot bo-ven het bestaande verlaagde plafond waar de voeding plaatsvindt. Alles is zo ontworpen dat het volledig zonder beschadiging demontabel is en hergebruikt kan worden. De letters van beide logoĺs zijn van dik karton en worden met houten staafjes in kleine gaatjes in de buizen geschoven. De spaarlampen worden ondersteund met ingeklemde kartonnen schijven en de vloerbedekking is van donkergrijs gerecycled naaldvilt.


terug