Hoofdmenu

Visie

Biografie

Projecten

Design

Competities

Publicaties

Medewerkers

Vacatures

Links

Contact & Route

©AAArchitects

 

 

Embassy USA

Den Haag, Nederland


Schijnbaar heeft Den Haag een goed rockklimaat. O.a. Anouk, Kane, Direct en Golden Earring hebben hier hun wortels. Een hoogwaardige opleiding tot rockmuzikant is in de Randstad echter nog niet te vinden. Daarvoor moet je naar Tilburg of Leeuwarden. Den Haag ligt centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een rockacademie met podiumfunctie verstevigt de aantrekkingskracht van het centrum en is een mooie aanvulling op de al bestaande klassieke podia en opleidingen in Den Haag, zoals de kunstacademie en het conservatorium.


Het bestaande gebouw hoeft niet afgebroken te worden. De functionele opzet kan eenvoudig omgezet worden tot een school. Daarnaast zijn er in het gebouw een aantal bijzondere ruimtes die benut kunnen worden als podia, en schoolfuncties zoals aula of bibliotheek.


Het huidige gebouw is een ongenaakbare strakke doos die incidenteel ingesneden wordt door enkele stroken met bijzondere ramen. Het presenteert zich duidelijk als één gebouw en heeft een duidelijke moderne monumentale waarde.
Als je dit soort structuren wilt veranderen of grootschalige ingrepen wilt doen verliest het gebouw elke waarde en wordt het zoveel aangetast dat je het in onze ogen beter kunt afbreken.


Het gebouw heeft zelf dus weinig aanpassingen nodig, de enige toevoeging die wij willen doen is het gebouw rondom bekleden met afbeeldingen van belangrijke of minder belangrijke platenhoezen uit de geschiedenis van de rockmuziek. Deze structurele aanvulling benadrukt de eenheid van de hoofdvorm en is in onze ogen krachtig genoeg om het gebouw het nieuwe rockcentrum van de Randstad te laten worden.


terug