Home

Vision

Biography

Projects

Design

Competitions

Publications

Employees

Vacancies

Links

Contact & Route

İAAArchitects

 

 

Heja

Breda, The Netherlands


For a developer the outside World is as important as the one within his own office. Two worlds that sometimes are completely connected with each other and on the opposite sometimes completely not. The extended monument at the Overakkerstraat in Breda consists of two faces and spatial qualities. Because of this it has the potential to fit with HEJA as it was made for them. The monumental introvert white building which ones was a villa is not well suited for small working spaces, but is on the contrary a good envelope for large spaces as meeting rooms and the reception where daylight is less needed and the importance of climate and flexibility is not so very important. The opposite can be said about the black 1999 extension where a lot of daylight enters the building, flexibility is possible and the climate can be adapted to individual needs. The side-building of the monument is, by its central position, a good location for facilities as storage, toilets and infrastructure.


back