Hoofdmenu

Visie

Biografie

Projecten

Design

Competities

Publicaties

Medewerkers

Vacatures

Links

Contact & Route

©AAArchitects

 

 

Van Cooth

Breda, Netherlands


Op een van de meest markante plekken rondom het Bredase centrum staat sinds de jaren 80 een wooncomplex waarvan de huidige staat om vernieuwing vraagt. Vernieuwing die meer potentie biedt dan louter een nieuwe gevel of trappenhuis. AAArchitects doet een voorstel om twee lagen toe te voegen aan het gebouw waardoor er in het centrum van Breda een nieuw woonmilieu wordt gecreŽerd die spannend en uitdagend is. Een nieuw woonmilieu met nieuwe mensen waardoor de sociale monotonie van het complex doorbroken zal worden en niet alleen haar esthetische. Het gebouw bevindt zich op een locatie die in de loop der jaren veranderd is. Het Van Coothplein als straat is een eenrichtingsweg geworden waardoor de verkeerslast is afgenomen. De schouwburg is verdwenen en vervangen door woningbouw waardoor de plek een ander karakter heeft gekregen. Het belang van de Nieuwe Ginnekenstraat als winkelgebied is toegenomen waardoor het Van Coothplein centraler in de stad is komen te liggen, en rondom de locatie zijn nieuwe grote wooncomplexen verrezen die vragen om een architectonische reactie van de achtergebleven oudbouw. Kortom verandering is haast onvermijdelijk niet alleen in architectonische maar ook in stedenbouwkundige zin.


terug